private lease

Wil je alles weten over private lease? Dan is dit de goede plek. Er zijn enorm veel verschillende lease aanbieders. Daarnaast heb je een ruime keuze uit verschillende soorten en formaten auto’s.

Tegenwoordig is een occasion ook beschikbaar voor private lease. In iedere prijsrange is er nu een mogelijkheid tot het leasen van een nieuwe auto. Daarom vind je hier de beste aanbieders en vertellen we je waar je op moet letten om de beste private lease aanbieder te vinden die bij jou past.

Bekijk hieronder de verschillende aanbieders van deze manier om privé een auto te leasen. Daarnaast vertelt The Place To -E- je alles over wat het precies is en waar je op moet letten. Alvast veel plezier met jouw nieuwe private lease auto!

Wat is private lease?

Private lease is steeds populairder in Nederland. Een ​​nieuwe auto financieren kan op deze manier een stuk makkelijk. Maar ondanks het aantal auto’s in de afgelopen tien jaar met 13% is gestegen, blijft private lease voor veel consumenten een mysterie.

Dit gebrek aan informatie weerhoudt niet alleen veel mensen die mogelijk kunnen profiteren van een lease-overeenkomst. Maar dit maakt het ook moeilijk om een ​​goede deal te sluiten en enkele potentiële valkuilen te vermijden.

Er is één vraag die het meest opduikt, namelijk: “Moet ik mijn volgende nieuwe auto leasen of financieren?”. Hoewel deze vraag een van de meest populaire is, is het antwoord nooit zeker. In feite is het antwoord ALTIJD “Het hangt ervan af”.

Gelukkig is deze gids bedoeld om je alle informatie te geven die je nodig hebt over private lease. De gids helpt ook om te bepalen of lease voor jou geschikt is. En we geven advies over hoe je de best mogelijke deal kunt krijgen bij het leasen van een nieuwe auto.

Deze gids is niet bedoeld om lease te promoten of om je ervan te overtuigen dat dit de beste optie is. Maar als je klaar bent met lezen, zou je alle tools moeten hebben om te bepalen of een leaseovereenkomst de juiste vorm van autofinanciering voor jou is!

Wie is de eigenaar van de auto?

Een van de meest verwarrende aspecten van private lease is het eigendom van de auto en de bijbehorende verantwoordelijkheden. In tegenstelling tot een gewone autolening, is de organisatie die het geld verstrekt om de auto te kopen ook de wettige eigenaar van de auto terwijl hij deze aan jou verhuurd.

Jij – de huurder – bent de persoon die wordt genoemd als geautoriseerde bestuurder van het voertuig. Dat betekent dat het voertuig op naam van de leasemaatschappij wordt geregistreerd. Toch wordt aan de entiteit de juridische kosten in rekening wordt gebracht. Hieronder valt normaal gesproken lokale belasting, parkeerboetes en dergelijke.

Je bent echter als geautoriseerde exploitant van het voertuig verantwoordelijk voor het betalen van die kosten als onderdeel van de leaseovereenkomst.

Als onderdeel van de leaseovereenkomst ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud en het in goede staat houden van de auto. Door de leasemaatschappij word je gefactureerd als de auto reparaties of restauratiewerkzaamheden nodig heeft. Natuurlijk wel alleen als je de auto aan het einde van de leaseovereenkomst retourneert.

Kortom, je zou verwachten dat je bij het leasen dezelfde kosten zou dragen als wanneer je de auto zou kopen, tenzij anders vermeld. Opgemerkt moet worden dat veel autofabrikanten die hun eigen interne leasemaatschappijen gebruiken, de neiging hebben om het meeste routineonderhoud in het leasecontract op te nemen of het met korting als optie aan te bieden wanneer je het voertuig leaset.

Het is belangrijk om goed op de onderhoudsclausule van het leasecontract te letten, aangezien dat per fabrikant kan verschillen. Bij sommige leaseovereenkomsten moet je de auto uitsluitend laten onderhouden bij de dealer van de fabrikant. Dit terwijl je bij andere aanbieders met de auto kunt reizen naar waar je maar wilt. Of zelfs zelf het onderhoud wilt doen, zolang het maar op de juiste manier en op tijd wordt gedaan.

Bij de meeste leaseovereenkomsten moet je ook een relatief hoge autoverzekering afsluiten om deze te dekken in geval van ongevallen of andere onopzettelijke gebeurtenissen.

Een veel voorkomende misvatting is dat de dealer waar u uw voertuig koopt, deze voor de duur van de lease in bezit heeft. Dat is niet het geval; de rol van de dealer is simpelweg het verkopen van de auto. Het maakt voor hen weinig uit of ze het rechtstreeks aan u of aan de leasemaatschappij verkopen.

Dat is iets dat een belangrijke rol kan spelen wanneer het tijd is om uw auto aan het einde van de leaseperiode in te leveren. Dit aangezien de dealer hem als waardevoller kan beschouwen dan de leasemaatschappij.